HARRUAT DETAJET TUAJA?

Rivendosja e dhëmbëve

Protetika është specialiteti dentar që merret kryesisht me restaurimin dhe zëvendësimin e dhëmbëve të humbur ose të dëmtuar.

Imagjinoni një situatë kur një person ka humbur një ose më shumë dhëmbë, për shkak të një aksidenti, kariesit të thellë, ose shkak të ndonjë arsyeje tjetër. Rivendosja e dhëmbëve, e njohur edhe si restaurimi i dhëmbëve të humbur, është procesi i përdorimit të teknologjive dhe metodave stomatologjike për të zëvendësuar dhe riparuar dhëmbët e humbur.

Ka disa zgjidhje të mundshme për rivendosjen e dhëmbëve:
Kurorat:

Kurorat janë protezat dentare që vendosen mbi dhëmbët e prekur për të mbrojtur dhe riparuar strukturën e tyre. Kurorat e bëra prej materialeve të ndryshme si porcelani, metal ose kompozit, vendosen mbi dhëmbët të cilët kanë humbur pjesë të rëndësishme të strukturës së tyre.

 Implantet Dentare:

Siç diskutuam më lart, implantet dentare janë struktura metalike të vendosura në kockën e nofullës së sipërme ose të poshtme të gojës për të zëvendësuar rrënjët e dhëmbëve të humbur. Mbi implant vendosen kronat duke krijuar një zgjidhje të qëndrueshme dhe estetike për dhëmbët të humbur.

Protezat Dentare:

Protezat dentare janë struktura të bëra prej materialeve të ndryshme që përdoren për të zëvendësuar një grup dhëmbësh të humbur. Këto mund të jenë proteza të përhershme që lidhen me dhëmbët e mbetur apo proteza të heqshme që mund të hiqen dhe vendosen sipas nevojës.

Rivendosja e dhëmbëve është e rëndësishme jo vetëm për pamjen estetike, por gjithashtu për funksionin e përgjithshëm të gojës. Për të vendosur se cilën zgjidhje është më e përshtatshme për ju, është e rëndësishme të konsultoheni me një stomatolog të specializuar në këtë fushë, i cili do t'ju ofrojë këshillat dhe opsionet më të mira për situatën tuaj individuale.

  • Urat Dentare
  • Implantet Dentare
  • Kurorat
  • Protezat
Shërbimet
Mjeket

Dr. Orthodontist

Doctor of Dental Medicine (Orthodontist)

Dr. Argjent Mustafai

Doctor of Dental Medicine

Dr. Arta Mustafai

Doctor of Dental Medicine
Para/Pas
LART