HARRUAT DETAJET TUAJA?

Implante Dentare

Implantet dentare janë struktura metalike, zakonisht të bazuara në titanium, që vendosen në kockën e nofullës së sipërme ose të poshtme të gojës për të zëvendësuar rrënjët e dhëmbëve të humbur.

Këto implante përbëhen nga një shkop metalik që ngjan me një vidhe ose një shpatëz, dhe janë projektuar për të mbajtur dhe ndihmuar kurorat, ose urat tjera të gojës që zëvendësojnë dhëmbët të humbur.
Procesi i vendosjes së implantit dentar përfshin disa hapa:

Vlerësimi dhe Planifikimi:

Stomatologi i specializuar në implantet dentare do të vlerësojë shëndetin e përgjithshëm të gojës dhe kockave të nofullës së sipërme ose të poshtme. Në bazë të kësaj vlerësimi, do të planifikohet vendosja e implantit dhe protetika që do të përdoret.

Vendosja e Implantit: Në një procedurë kirurgjikale, implantet vendosen thellë në kockën e gojës. Ky proces mund të kërkojë kohë për shërim pas vendosjes së implantit për të lejuar kockën të bashkohet me strukturën e implantit, një proces i njohur si osteo-integrim.

Shërimi dhe Rikuperimi: Pas vendosjes së implantit, është e rëndësishme të lejohet një periudhë e shërimi që kocka të fuqizohet dhe të lidhet ngushtë me implantin. Kjo zakonisht zgjat nga disa javë deri në disa muaj, varësisht nga individët dhe kompleksiteti i rasti.

Vendosja e Protetikës: Pas shërimit të mjaftueshëm, një kurorë ose një protetikë tjetër mund të vendoset mbi implantin. Kjo protetikë do të duhet të përputhet me ngjyrën, formën dhe pozicionin e dhëmbëve natyralë për të siguruar një pamje estetike dhe funksion të mirë.

Implantet dentare ofrojnë shumë përfitime, duke përfshirë:
- Stabilitet më të mirë se protezat e zakonshme.
-  Mbështetje e mëtejshme për strukturat e gojës.
-  Pamje natyrale dhe estetike.

Për të vendosur implantet dentare, është e rëndësishme të konsultoheni me një stomatolog të specializuar në këtë fushë, i cili do të ju japë këshilla dhe zgjidhje të personalizuara në përputhje me nevojat tuaja dhe shëndetin e përgjithshëm të gojës tuaj.

  • Vlerësimi dhe Planifikimi
  • Vendosja e Implantit
  • Shërimi dhe rikuperimi
  • Vendosja e protetikes
  • Stabilitet
  • Mbështetje
  • Permiresim
  • Pamje natyrale
Sherbimet
Mjeket

Dr. Arta Mustafai

Doctor of Dental Medicine

Dr. Orthodontist

Doctor of Dental Medicine (Orthodontist)

Dr. Argjent Mustafai

Doctor of Dental Medicine
Para/Pas
TOP