HARRUAT DETAJET TUAJA?

Pastrim & Parandalim

Pastrimi dhe parandalimi i prishjes së dhëmbëve janë pjesë e rëndësishme të kujdesit të përditshëm shëndetësor për higjienën e gojës dhe dhëmbëve. Këto praktika ndihmojnë në mbrojtjen e dhëmbëve nga kariesi, infeksionet dhe probleme të tjera të gojës. Këtu janë disa këshilla për pastrimin dhe parandalimin e prishjes së dhëmbëve:

Pastrimi i rregullt i dhëmbëve:
Pastrimi i rregullt i dhëmbëve është thelbësor për pastrimin e pllakës bakteriale. Pastrimi duhet të bëhet të paktën dy herë në ditë, pas ngrënies së mëngjesit dhe para se të flini në mbrëmje. Përdorni një furçë të butë dhe pastë të pasur me fluor.

Përdorimi i shpëlarësve të gojës:
Përdorimi i shpëlarësve të gojës mund të ndihmojë në pastrimin e vështirë të arritjes me furçë. Ata ndihmojnë në largimin e mbetjeve ushqimore dhe baktereve.

Furçat e Dhëmbëve të Përshtatshme:
Zgjidhni një furçë dhëmbësh me kokë të përshtatshme për gojën tuaj. Për shembull, për fëmijët, mund të jetë e nevojshme të përdorni furça më të vogla dhe të buta.

Teknikat e pastrimit:
Për të pastruar dhëmbët me efikasitet, përdorni teknikat e duhura. Përdorni lëvizje të buta dhe rrethore për të pastruar të gjitha sipërfaqet e dhëmbëve.

Kujdesi i Fëmijëve:
Ndihmoni fëmijët tuaj të zhvillojnë zakonet e duhura të pastrimit të dhëmbëve që në moshë të vogël. Përdorimi i furçave të veçanta dhe pastave me fluor për fëmijë është i rëndësishëm.

Kontrolli i rregullt Stomatologjik:
Vizitat e rregullta tek stomatologu janë të rëndësishme për të monitoruar shëndetin e
gojës dhe dhëmbëve tuaj. Kontrolli i rregulltë mund të ndalojë dhe trajtojë probleme të vogla para se ato të bëhen më të mëdha.

Kujdesi për Ushqimin:
Ushqimi i shëndetshëm ndikon në shëndetin e dhëmbëve. Mundohuni të kufizoni konsumin e ushqimeve dhe pijeve të pasura me sheqer, të cilat mund të shkaktojnë karies dhe dëme të tjera në dhëmbë.
Pastrimi dhe parandalimi i prishjes së dhëmbëve janë pjesë e higjienës personale dhe shëndetit të përgjithshëm. Duke iu kushtuar kujdes këtyre praktikave, ju mund të mbani dhëmbët tuaja të shëndetshëm dhe të përmirësoni gjendjen e gojës suaj.

 •  Larja e rregullt i dhëmbëve,
 • Përdorimi i shpëlarësve të gojës,
 • Furçat e dhëmbëve të përshtatshme,
 • Teknikat e larjes,
 • Kujdesi tek fëmija se i lajnë dhëmbët,
 • Kontrolli i planifikuar Stomatologjik,
 • Kujdesi për Ushqimin.
 • Larja e rregullt i dhmbëve
 • Përdorimi i shpërlarësve të gojës
 • Furçat të dhëmbëve të përshtatshme.
 • Teknikat e larjes
 • Përdorimi i shpërlarësve të gojës
 • Kujdesi tek fëmija se i lajnë dhembet
 • Kontrolli i planifikuar Stomatologjik
 • Kujdesi për Ushqimin
Sherbimet
Mjeket

Dr. Arta Mustafai

Doctor of Dental Medicine

Dr. Argjent Mustafai

Doctor of Dental Medicine

Dr. Orthodontist

Doctor of Dental Medicine (Orthodontist)
Para/Pas
TOP